Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

Jogtalan kiállítás, váratlan vereség

A bajnokság 23. fordulójában hazai pályán fogadtuk a Debreceni EAC csapatát és egy gólos vereséget szenvedtünk.

Termálfürdő FC Tiszaújváros - DEAC 0:1 (0:0)

 

 

Tiszaújváros:

Jegyzőkönyv megtekintése>>

A DEAC csapatának példája is igazolja, hogy az NB III-as újoncoknak nagyon nehéz feladatuk van felvenni ennek az osztálynak a ritmusát, nagy a távolság szakmailag a megyei bajnokságok és az NB III között. Nem illik sokat foglalkozni az ellenféllel, de nem tudtuk nem észre venni, hogy az ellenfelelt több volt korábbi NB I-es játékos is erősítette (Máté, Spitzmüller, Sidibe, Nagy Róbert és Ramos, Nagy Zoltán is a keret tagja - kicsit cinikusan ma a DVSC "old boys" látogatott el hozzánk), mely játékosokkal eleddig összesen 21 pontot szereztek, így kötelezőnek tűnt a győzelem a mai mérkőzésen. 

Volt törleszteni valónk viszont velük szemben, hiszen az ősszel idegenben a 82. percig 2-1-re vezettünk, de idő előtt megfogyatkoztunk és 3-2-es vereséget szenvedtünk. A mi csapatunkban a szakvezetés most Illésre illetve Papra még mindig sérülés miatt nem számíthatott, visszatért viszont Hussein a pályára. 

A hirtelen jött nagy meleg meglátszódott a csapatok játékán az első félidőben (érdekes, hogy néhány hete havat kellett tolni, ma pedig még a meccs előtt a pályát locsolni kellett már és még így is keménynek bizonyult).

Az első félidőben jellemzően "langyos" mezőnyjátékot láthatott a közönség, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, talán a mi csapatunk kezdeményezett kicsivel többet és valamivel több tetszetős támadást vezettünk, de lövésre csak nagyon kevés esetben szánták rá magukat sajnos a játékosaink. 

A második félidőben feltámadtak a csapatok és hajtottak tisztességesen. Az ötvenötödik percben váratlanul gólt szerzett Sidibe, de csapatunk nem hagyta annyiban és mivel volt tartalék, így felkapcsoltak egy sebességet. Egyre másra vezettük a támadásokat és a félidő felénél egy szabad labdára egyszerre ért oda az ellenfél kapusa és Orosz, melyet a játékvezető Orosz kárára szabálytalannak ítélt és érthetetlen módon piros lappal honorált, mely még a semleges nézőket is meglepte. 

A csapat viszont nem esett össze és tíz emberrel is minden erőt mozgósítva támadott. Az utolsó tíz percben több lehetőség is adódott előttünk, de sajnos minden kimaradt, így fájó vereséget szenvedtünk. A lap margójára kívánkozik, hogy a játékvezető a kiállítással döntően befolyásolta a mérkőzést, illetve Sidibe hazai nézők felé 5 percen keresztül mutatott sportszerűtlen magatartása érthetetlen volt számunkra. Nem szokványos, hogy a pályáról a játékos folyamatosan kézzel és szóban is "kommunikál" kifelé, melyet viszont a játékvezetők nem vesznek észre - ez semmiképpen sem sportemberhez és nem egy profi játékoshoz illő magatartás, így nem is tudunk hozzá gratulálni. 

Szerdán, az NB II-es bajnokaspiráns MTK második csapatát fogadjuk az elmaradt mérkőzés pótlásaként és kérjük szurkolóinkat buzdítsák majd csapatunkat, hiszen nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. 

Hajrá Újváros!

Gerliczki Máté: A DEAC láthatóan 1 pontért jött és 3-at visz. Ezzel kapcsolatban csak magunkat okolhatjuk, mert ma gyengén játszottunk. Szerencsére már szerdán feledtethetjük ezt a teljesítményt.
Jók: Molnár, Márton

 

Sáfár László: Kiegyenlített mérkőzésen sikerült szereznünk egy gólt, amely a győzelmet jelentette számunkra.
Jók: Balogh, Máté, Sidibe

Legnézettebb cikkek

FCT Induló

Legfrissebb hírek

U9-es torna Debrecenben

Az U9-es korosztály a Debreceni Sportiskola szervezésében egy 17 csapatot felvonultató korosztályos labdarúgó tornán vett részt Debrecenben. A tornát Barabás Zoltán edző értékelte.

A csapatnak és Bucznak is csak így tovább!

Az első három forduló tekintetében a vezetőség 4 pont megszerzését tűzte ki célul, a Monor elleni vereség és Nyírbátor elleni döntetlent követően ma a március 17-ről pótolt MTK II. elleni mérkőzésünkön begyűjtöttük a 4 ponthoz szükséges győzelmet. 

Felemás eredmények a hétvégi fordulóban

Az elmúlt hétvégén a Tiszafüredi VSE és a Karcagi SE együttesei ellen léptek pályára utánpótlás csapataink. A négy mérkőzésen 2 győzelem és 2 vereség született.

Tájékoztatás

Az elnökség a mai naptól kezdődően a hazai mérkőzések esetében a 75. életévüket betöltött nézők esetén ingyenes belépést biztosít (minden esetben igazolni szükséges).

Jogtalan kiállítás, váratlan vereség

A bajnokság 23. fordulójában hazai pályán fogadtuk a Debreceni EAC csapatát és egy gólos vereséget szenvedtünk.

Termálfürdő FC Tiszaújváros - DEAC 0:1 (0:0)

Utánpótlás eredmények

Az elmúlt hétvégén az U14 és U15-ös csapatunk a Miskolci Népkert Volán, hétközben az U19 és U17 a Várda Labdarúgó Akadémia ellen lépett pályára.

0-1 idegenben, vagyis megy a szekér

A 22. fordulóban ma Múcsonyban, a szomszédvár Tállya KSE csapata ellen játszottuk 20. soron következő mérkőzésünket.

Tállya KSE - Termálfürdő FC Tiszaújváros 0:1 (0:0)

2018. április 22. vasárnap
Csilla, Noémi
A Föld napja

Tabella

 1. Monori SE 21 55
 2. ESMTK 21 44
 3. Putnok FC 22 35
 4. FC Tiszaújváros 22 31
 5. Füzesgyarmati SK 21 30
 6. Jászberényi FC 21 29
7. MTK II. 21 28
 8. DVTK II. 21 28
9. Nyírbátori FC 22 27
 10. Cigánd SE 22 25
 11. Debreceni EAC 21 24
 12. Tállya KSE 21 23
 13. Balassagyarmat 22 23
 14. Gyöngyösi AK 20 23
15. Tiszafüredi VSE 22 20
 16. Salgótarján Kizárva! 0 0
 
 

Adószám:

18435517-2-05

Bankszámlaszám:

11734114-20078711