Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

Kovács István Díj 2013 - Nagy Dénes

December 20-án a Sportcentrum edzőcsarnokában rendezték meg a Sportgála 2013 elnevezésű rendezvényt, amelyen azonTiszaújvárosi sportolókat díjazták akik 2013-ban a legjobb eredményeket érték el a hazai és nemzetközi versenyeken.

A TFCT díjazottjai:

A „Sportág legjobbja  Tiszaújvárosban„ : Kovács Péter:  A felnőtt csapat vezéregyénisége és egyben csapatkapitánya. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a csapat ki tudta harcolni a 2013/2014-es szezonra az NB III-as tagságot. A 2012/2013-as szezonban 23 találattal a NB III Tisza csoportjának gólkirálya lett.

A Termálfürdő FC Tiszaújváros 2013. év legjobb utánpótlás játékosa: Nagy Dénes


A Termálfürdő FC Tiszaújváros megalapította 2012-ben a „Kovács István díjat” melyet az egyesület legjobb utánpótlás játékosa vehet át minden évben. Kovács István 371 mérkőzésen lépett pályára az egyesület színeiben. Hihetetlen módon szerette a futballt melyre mindig is nagy alázattal és tisztelettel tekintett. Példa értékű volt a csapattársakhoz való viszonya, igazi csapatjátékos volt. Azon szerencsések számára, akik együtt játszhattak vele, örök emlék marad a futball iránti elhivatottsága és tisztelete.Ezen nagyszerű tulajdonságok alapján döntött úgy az egyesület, hogy a tragikus körülmények között elhunyt Kovács Istvánnak emléket állítva minden évben a Termálfürdő FC Tiszaújváros legjobb utánpótlás játékosát díjazza.
 
A 2013. évben ezt a kitüntető díjat Nagy Dénes az U21-es csapat meghatározó játékosa vehette át.
 
- Tóth Lajos: „Totya bácsi”: - 50 éve van kapcsolatban a város labdarúgásával játékosként és edzőként. Jelenleg is aktívan részt vesz az utánpótlás csapatok szakmai munkájába. Kimagasló pedagógiai érzékkel és lelkiismeretes munkával látja el edzői feladatait.

 - Kele Ádám: Az U21-es csapat megahatározó játékosa. Példamutató hozzáállásával és szorgalmával járult hozzá csapata eredményes szerepléséhez.

- Bolgár Dénes: Kimagasló csapatmunkájával az U17-es csapat vezéregyénisége. A labdarúgás iránti szeretete és hozzáállása példaértékű.


- Kiss György: az U14-es csapat meghatározó labdarúgója. Szorgalmas, több poszton bevethető igazi csapatjátékos.


- Kundrák Milán: Az U13-as csapat vezéregyénisége. Korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, melyre már a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakemberei is felfigyeltek. Góljaival és megbízható teljesítményével járult hozzá csapata sikereihez.