Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

Kovács István díj 2016

A Termálfürdő FC Tiszaújváros 2012-ben alapította a „Kovács István-díjat” a tragikus körülmények között elhunyt tiszaújvárosi labdarúgó emlékére, melyet az egyesület legjobb utánpótlás játékosa vehet át minden esztendőben.

A díjat a felnőtt csapat évzáró bankettjén Lukács Flórián, a Termálfürdő FC Tiszaújváros elnökségi tagja adta át.

Kovács István 371 mérkőzésen lépett pályára az egyesület színeiben. Hihetetlen módon szerette a futballt, melyre mindig is nagy alázattal és tisztelettel tekintett. Példa értékű volt a csapattársakhoz való viszonya, igazi csapatjátékos volt. Azon szerencsések számára, akik együtt játszhattak vele, örök emlék marad a futball iránti elhivatottsága és tisztelete.

2016-ban ezt a kitüntető díjat Szegő Márk Botond, az U19-es csapat meghatározó játékosa, a felnőtt csapat keretének tagja vehette át.

Szegő Márk Botond

Az FC Tiszaújváros U19-es csapatának 18 éves labdarúgója, aki öt évesen vált az egyesület igazolt játékosává. Tehetsége és a labdarúgás iránti alázata már gyermekkorában megmutatkozott, erre figyelt fel a Diósgyőr csapata is, amikor 14 évesen átigazolták, majd töretlen fejlődésének köszönhetően játszhatott a Kelet-Magyarországi válogatottban is. Két esztendeje visszaigazolt a nevelőegyesületéhez, így ismét tiszaújvárosi színekben sportol. Az edzéseken és a mérkőzéseken mutatott hozzáállása példaértékű, mindig a maximális teljesítményre törekszik, kapusként a figyelme nem csupán a bravúros védésekre terjed ki, hanem irányítja és bátorítja csapattársait is. A sportolás mellett az iskolai tanulmányokra is nagy figyelmet fordít, nyelvvizsgával rendelkezik, egyetemen kívánja megalapozni a civil életét. Botond remek egyéni képességeinek elismerését mutatja, hogy edzéseken hétről-hétre a felnőtt csapattal készülhet, a bajnoki mérkőzéseken az U19-es csapat kapitánya és meghatározó tagja.