Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

Kovács István Díj 2014 - Sebők Gergő

2014. december 20-án a Sportgála keretein belül dijjazták az egyes sportágakban legjobb teljesítményt elérő sportolókat. A labdarúgás képviselői is számos elismerést vehettek át a város vezetőitől. 

A labdarúgás legjobbja Tiszaújvárosban, 2014-ben:

Molnár László: A felnőtt csapat meghatározó játékosa. Kimagasló munkabírásával és technikai tudásával elévülhetetlen érdemeket szerzett a csapat jó szereplésében.

Szalóczy László, Sebők Gergő, Molnár László

A Termálfürdő FC Tiszaújváros 2014. év legjobb utánpótlás játékosa: Sebők Gergő

A Termálfürdő FC Tiszaújváros megalapította 2012-ben a "Kovács István díjat" melyet az egyesület legjobb utánpótlás játékosa vehet át minden évben. Kovács István 371 mérkőzésen lépett pályára az egyesület színeiben. Hihetetlen módon szerette a futballt melyre mindig is nagy alázattal és tisztelettel tekintett. Példa értékű volt a csapattársakhoz való viszonya, igazi csapatjátékos volt. Azon szerencsések számára, akik együtt játszhattak vele, örök emlék marad a futball iránti elhivatottsága és tisztelete.

Ezen nagyszerű tulajdonságok alapján döntött úgy az egyesület, hogy a tragikus körülmények között elhunyt Kovács Istvánnak emléket állítva minden évben a Termálfürdő FC Tiszaújváros legjobb utánpótlás játékosát díjazza.

A 2014. évben ezt a kitüntető díjat Sebők Gergő az U21-es csapat meghatározó játékosa, a felnőtt csapat keretének tagja vehette át.

Elismerést vehetett még át teljesítményéért:

Szalóczy László: Az U21-es csapat meghatározó játékosa. Példamutató hozzáállásával és szorgalmával járult hozzá csapata eredményes szerepléséhez.

Székely Ákos: Kimagasló csapatmunkájával az U17-es csapat vezéregyénisége. A labdarúgás iránti szeretete és hozzáállása példaértékű.

Száraz Ádám: az U15-ös csapat meghatározó labdarúgója. Szorgalmas, igazi csapatjátékos.

Tóth Simon: Az U14-es csapat vezéregyénisége. Korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa.

Tóth Simon, Száraz Ádám, Székely Ákos

Kovács Péter: A Tiszaújvárosi labdarúgás meghatározó egyénisége. Rutinjával és fontos góljaival segítette a felnőtt csapat jó szereplését.