Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

Elkészült az FC Tiszaújváros labdarúgó csapatának indulója!

Elkészült az FC Tiszaújváros indulója, amelynek a zenéjét és a szövegét Orliczki Frigyes szerezte. A dalt a szerző Együd András emlékének ajánlja.

 

 

 

Kéksárga
Orliczki Frigyes: „A dalt Együd András emlékének ajánlom”

Megint egy új nap, megint itt vagyunk, 
Tiszaújváros ma győzni fogunk, 
Régóta rúgják a borsodi srácok, 
Hajrá kék-sárgák, büszkék vagyunk Rátok!

A zöld füvön a kék-sárga,
Tiszaújváros a gólt vágja, 
Ők a legkeményebb borsodi srácok, 
Őket várják a legtutibb lányok.

Volt Leninváros, volt Szederkény, 
Tiszaújváros most a név, 
de mikor támadnak a sárga-kékek, 
a lelátókon felzúg az ének.

Tiszaújváros fölött az ég, már nem sárga, ahogy rég, 
A Városért, sorsodért, győz ma itt a sárga és a kék! 

 

 

Az induló rövid sztorija, by Orliczki Frigyes
2016. június 19-én a IV. Tiszaújvárosi Sportfesztiválon léptem fel az Alexa Country Banddel. Néhány perccel a koncert előtt, már az öltöző folyosón kifelé mentünk, amikor odalépett hozzánk Együd András a fociklub elnöke. Andrást még tűzoltó korából ismertem távolról, aztán, mint a Rádió 35 sportszerkesztőjét, közelebbről is megismerhettem, hisz’ egy darabig magam is társ műsorvezetője voltam az egyik magazinműsoruknak. Akkor csodálkoztam rá a sport, főleg a foci iránt érzett elhivatottságára és lám most itt jön mellettem Elnökként!

Jött velünk kifelé a színpadhoz és lelkesen magyarázva előadta, hogy szeretné, ha a Csapatnak lenne valami indulója, valami „szurkoló-dal”, „tudod, mint másoknak is, írjatok már egyet”! Nos, amikor a banda már az utolsó métereken – sportnyelven szólva – a célegyenesben tart a színpadhoz, percekkel a kezdés előtt, az ember agya már ott jár, hogy milyen lesz a hangulat, hogy szól majd a cucc, mennyire tudjuk „elkapni” a közönséget, a gitárom, az összekötő szöveg, a pengetőm, a kábelem.

Egy kicsit eltávolodik a külvilág, befelé figyelünk, magunkba és egymásra, hisz’ nemsokára „magunkra” maradunk az „ezerfejű Cézárral” szemben. Így aztán csak bólogattam neki „oké majd megbeszéljük, aha, tényleg jó ötlet, később térjünk már vissza erre, tudod most mennünk kell”. A frenetikus hangulatú koncert után Kardos Bea és Tőzsér Gabi ráerősítettek, igen kéne egy dal, az Elnök úr már többször felvetette.

András már nem volt ott – jól elhúzódott a show, meg úgy emlékszem másnap kórházba kellett vonulnia – hát kérdeztem Gabitól, van-e valami ötlet, szöveg – vagy dallam kezdemény? Persze, - mondták - a „Kisparizer” írt egy csapatverset a fiúkról, a fiúknak, amit el is kértem rögvest. Ennek alapján készítettem egy énekelhető, letisztultabb verziót és megfabrikáltam a nótát.

Egy eléggé „elítélhető minőségű”, mobillal rögzített verziót meghallgatott András a kórházban és tetszett neki, ezért készültünk a továbbiakra, ha kijön a kórházból. Sajnos az élet másként gondolta…

A nyári szezonunk az A.C.B.-vel sűrűre sikeredett, pedig „jó volna az őszi szezonra már, ha kész lenne, erre vonulhatnának be a fiúk”…

Az ősz hamar elszállt és Együd Bandi november végén elhunyt. Vele együtt a dal is álomba szenderült.

Egészen ez év (2017) októberéig tartott a „Kéksárga” tetszhalála, ám ekkor, mint egy kis tiszaújvárosi főnixmadár, újra feléledt és szárnyalni kezdett. Az új elnök, Lukács Flórián ösztönzésére elkészült a dal stúdió változata. A sors furcsasága, hogy az előző elnök halálának első évfordulóján, 2017. november 29-én, - amikor a csapat fekete karszalaggal játszotta az aznapi MK meccsét - mutattam meg neki az első stúdió verziót.

Flórián azonnal új szöveg ötlettel állt elő: jelenjen meg a dalban a csapat 1960-tól íródó történelme egy kicsit! Abszolút igaza volt és ötlete alapján, még aznap elkészült a harmadik versszak, amitől kikerekedett a nóta és kialakult a végleges szöveg. 

Ősbemutató: 2017. december 16. Tiszaújváros Sportgála, a tombolahúzás előtt.

Hajrá Kéksárgák!!

Orliczki Frigyes

Hivatalos infók a dalról
zene: Orliczki Frigyes
szöveg: Orliczki Frigyes
(Sápi Erika, Bakos „Kisparizer” Péter és Lukács Flórián ötletei alapján)

A felvételt Balaton Endre készítette a tiszaújvárosi Csudijó Stúdióban.
Közreműködtek:
Balaton Endre – elektromos gitárok, vokál, billentyűk és programok
Orliczki Frigyes – ének, basszusgitár, akusztikus gitár, vokál

Legnézettebb cikkek

FCT Induló

Legfrissebb hírek

U9-es torna Debrecenben

Az U9-es korosztály a Debreceni Sportiskola szervezésében egy 17 csapatot felvonultató korosztályos labdarúgó tornán vett részt Debrecenben. A tornát Barabás Zoltán edző értékelte.

A csapatnak és Bucznak is csak így tovább!

Az első három forduló tekintetében a vezetőség 4 pont megszerzését tűzte ki célul, a Monor elleni vereség és Nyírbátor elleni döntetlent követően ma a március 17-ről pótolt MTK II. elleni mérkőzésünkön begyűjtöttük a 4 ponthoz szükséges győzelmet. 

Felemás eredmények a hétvégi fordulóban

Az elmúlt hétvégén a Tiszafüredi VSE és a Karcagi SE együttesei ellen léptek pályára utánpótlás csapataink. A négy mérkőzésen 2 győzelem és 2 vereség született.

Tájékoztatás

Az elnökség a mai naptól kezdődően a hazai mérkőzések esetében a 75. életévüket betöltött nézők esetén ingyenes belépést biztosít (minden esetben igazolni szükséges).

Jogtalan kiállítás, váratlan vereség

A bajnokság 23. fordulójában hazai pályán fogadtuk a Debreceni EAC csapatát és egy gólos vereséget szenvedtünk.

Termálfürdő FC Tiszaújváros - DEAC 0:1 (0:0)

Utánpótlás eredmények

Az elmúlt hétvégén az U14 és U15-ös csapatunk a Miskolci Népkert Volán, hétközben az U19 és U17 a Várda Labdarúgó Akadémia ellen lépett pályára.

0-1 idegenben, vagyis megy a szekér

A 22. fordulóban ma Múcsonyban, a szomszédvár Tállya KSE csapata ellen játszottuk 20. soron következő mérkőzésünket.

Tállya KSE - Termálfürdő FC Tiszaújváros 0:1 (0:0)

2018. április 22. vasárnap
Csilla, Noémi
A Föld napja

Tabella

 1. Monori SE 21 55
 2. ESMTK 21 44
 3. Putnok FC 22 35
 4. FC Tiszaújváros 22 31
 5. Füzesgyarmati SK 21 30
 6. Jászberényi FC 21 29
7. MTK II. 21 28
 8. DVTK II. 21 28
9. Nyírbátori FC 22 27
 10. Cigánd SE 22 25
 11. Debreceni EAC 21 24
 12. Tállya KSE 21 23
 13. Balassagyarmat 22 23
 14. Gyöngyösi AK 20 23
15. Tiszafüredi VSE 22 20
 16. Salgótarján Kizárva! 0 0
 
 

Adószám:

18435517-2-05

Bankszámlaszám:

11734114-20078711