Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

A Magyar Kupa 6. fordulójában ma továbbjutásnak örülhetünk

A mai napon Dunántúlon játszott felnőtt csapatunk a MK 6. fordulójában és ellentétes félidőket követően 4-1-es győzelmet arattunk. Külön kiemelendő, hogy Pap 2, Bucz pedig 1 góllal vette ki a részét a győzelemből.

Pécsváradi Spartacus SE - Termálfürdő Tiszaújváros 1:4 (1:1)

 Jegyzőkönyv megtekintése>>

Az ellenfél a Pécsváradi Spartacus SE volt, amely csapat Baranya megyei I. osztályban 4 mérkőzést követően veretlenül áll a tabella élén, 21 lőtt és mindössze 3 kapott góllal.

Néhány játékosuk NB III-as tapasztalattal rendelkezik, például a Komló, Szekszárd, Paks, Mohács, Szentlőrinc és persze a korábbi Pécsvárad színeiben, de akad olyan is, aki az NB II-es Kozármislenyben is szerepelt, a mostani idényben pedig céljuk ismét kivívni az NB III-as tagságot.

A mi csapatunk a kiábrándító kezdést követően magára találni látszik a bajnokságban, de még közel sem dőlhet hátra a gárda.

Előzetesen logikus döntés lehetett a szakmai stáb és a  vezetőedző részéről, hogy ezen a mérkőzésen az eleddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok kerüljenek a kezdő csapatba.

Ilyen megközelítés alapján közel egy kezdő csapatra való játékos kerülhetett szóba a mérkőzést megelőzően.

Balogh Gábor az eddigi mérkőzések felén volt kezdő és fontos volna, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban.

Bucz Bence a DVSC-től került vissza hozzánk a nyáron és eddig még nem kapott lehetőséget, most gólt és gólokat várhat tőle a csapat.

Bussy Dávid az első három elvesztett mérkőzésen volt kezdő, és mint az egyik legképzettebb játékosa a keretnek, ez egy jó esély a bizonyításra.

Herceg Péter kapus poszton Tóth Csaba konkurenciája.

Horváth Tamás a legrégebbi játékosa a csapatnak, ebben a bajnokságban még nem játszott és most is kérdéses volt, hogy a munkából el tud-e szabadulni, nem tudott.

Illés Gábor nyáron érkezett és eddig a mérkőzések 50%-án volt a kezdőben.

Kovács Péter idén nyáron tért vissza hozzánk és még mindig igazi nyerő mentalitású játékos,  hosszútávon szükségünk van az ő óriási tapasztalatára.

Lukács Bence a felkészülés során sérülést szenvedett és a visszatérése óta nem sokat játszott, gól, gólok lövése várható tőle egy megyei I-es ellenféllel szemben.

Pap Zsolt bár már többször kapott rövid lehetőséget csereként a bajnokságban, az igazi áttöréshez ilyen feladatok jó szinten történő megoldása is szükséges.

Turcsik Tamás az utolsó két mérkőzésen került be a kezdő csapatba és a tendencia alapján a kezdőbe kívánkozik.

A mérkőzést megelőzően az egyértelmű volt, hogy a felsoroltak közül mindegy, kik kerülnek a kezdőbe és kikkel egészülnek majd ki, végeredményben a vezetőedző döntésétől függetlenül megfelelő erősségű csapattal vághattunk neki az ugyancsak jó erőkből álló Pécsváradiak elleni küzdelemnek.

Jó időben egy nagyon kellemes, barátságos ellenféllel szemben kicsit hiányzott a tartás a csapatból és legfőképpen a hátsó alakzatban. Sűrű hibákat vétettünk, melyeket követően egy kivételtől eltekintve sok gólhelyzetet elpuskázott az ellenfél. A kapott gól előtt Bussy vesztett labdát, majd az indítást követően Balogh és Pap asszisztált 15 méterre a labda átvételéhez és a góllövéshez. Az első félidő végéhez közeledve a félidő második támadása gólt ért a számunkra. Bucz lapos beadását Pap segítette 5 méterről a hálóba, így a félidő 1-1-es döntetlennel zárult.

A második félidőben kicsit rákapcsoltunk, előbb Bucz emelte át a kapust okosan, majd a beálló Nagy lőtt gólt, végül újra Pap volt eredményes, így sima 4-1-es győzelem lett a vége.

Összességében egy-két kivételtől eltekintve vélhetően lebecsültük az ellenfelet. Hárman különösen enerváltan, gyengén teljesítettek, egy egy jó megoldásra átlagosan 2 rossz jutott és sok beszéd is volt a pályán, de végeredményben tapasztalatszerzésnek jó volt és  örülünk a továbbjutásnak is.

A győzelmet nem kell megmagyarázni. 

Hajrá Újváros!

Varga László: Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, viszont a másodikban megéreztük 3 alapemberünk hiányát és elfogytunk erőben is. A vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, bár a gólkülönbséget kicsit túlzottnak tartom.

Jók: Krapecz, Takács, Bartal 

 

Gerliczki Máté: Azt kaptam a csapatomtól, amit vártam, nagyon szépen helytálltak a játékosaink. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a mutatott játékkal is.

Jók: Bucz, Pap, Herceg, Márton 

 

Legnézettebb cikkek

Legfrissebb hírek

6 pontos meccsen hazai pályán újra vereség!

A bajnokság 11. fordulójában hazai pályán fogadta csapatunk a Tiszafüred együttesét.

Termálfürdő FC Tiszaújváros - Tiszafüred VSE 1:2 (1:1)

Mind a négy utánpótlás csapatunk begyűjtötte a 3 pontot

Az elmúlt hétvégén a Tiszafüredi VSE együtteseivel mérkőztek meg utánpótlás csapataink, és mind a négy csapatunk győzelemmel hagyta el a pályát. 

Kritikus pillanatok 3:4-nél, de a végén 3:5 ide

A bajnokság 10. fordulójában idegenben lépett pályára csapatunk szombat délután a Gyöngyös otthonában.

Gyöngyösi AK - Termálfürdő FC Tiszaújváros 3:5 (2:3)

Négy meccs, egy pont

Mind a négy utánpótlás csapatunk hazai környezetben lépett pályára szombaton, az ellenfél a Várda Labdarúgó Akadémia és a KBSC együttesei voltak.

A mi sorozatunk lett szakadatlan, itthon megint nem tudunk nyerni, így lett a mai nap "szomorú vasárnap"

Az ESMTK együttesét fogadta csapatunk a bajnokság 9. fordulójában.

Termálfürdő FC Tiszaújváros - ESMTK 1:2 (0:1)

Nem sikerült a pontszerzés utánpótlás csapatainknak

Az utánpótlás bajnokság hétvégén rendezett fordulóiban az U14 és U15 hazai pályán a Balmazújváros ellen, az U19 és az U17 idegenben a Debreceni Sportcentrum otthonában lépett pályára.

Változatos, közönségszórakoztató mérkőzésen ma a jobb csapat nyert (?)

A bajnokság 8. fordulójában idegenben szenvedett vereséget csapatunk a Debreceni EAC otthonában.

Debreceni EAC - Termálfürdő FC Tiszaújváros 3:2 (1:1)

2017. október 23. hétfő
Gyöngyi
KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA

Tabella

 1. Monori SE 10 24
 2. ESMTK 10 22
 3. Putnok FC 10 20
 4. Salgótarján 10 19
 5. MTK II. 10 16
 6. Balassagyarmat 10 15
7. Cigánd SE 10 14
 8. Nyírbátori FC 10 13
9. Debreceni EAC 10 13
 10. FC Tiszaújváros 10 11
 11. Tiszafüredi VSE 10 11
 12. Füzesgyarmati SK 10 11
 13. Jászberényi FC 10 10
 14. Gyöngyösi AK 10 10
15. DVTK II. 10 9
 16. Tállya KSE 10 6
 
 

Adószám:

18435517-2-05

Bankszámlaszám:

11734114-20078711