Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

A Magyar Kupa 6. fordulójában ma továbbjutásnak örülhetünk

A mai napon Dunántúlon játszott felnőtt csapatunk a MK 6. fordulójában és ellentétes félidőket követően 4-1-es győzelmet arattunk. Külön kiemelendő, hogy Pap 2, Bucz pedig 1 góllal vette ki a részét a győzelemből.

Pécsváradi Spartacus SE - Termálfürdő Tiszaújváros 1:4 (1:1)

 Jegyzőkönyv megtekintése>>

Az ellenfél a Pécsváradi Spartacus SE volt, amely csapat Baranya megyei I. osztályban 4 mérkőzést követően veretlenül áll a tabella élén, 21 lőtt és mindössze 3 kapott góllal.

Néhány játékosuk NB III-as tapasztalattal rendelkezik, például a Komló, Szekszárd, Paks, Mohács, Szentlőrinc és persze a korábbi Pécsvárad színeiben, de akad olyan is, aki az NB II-es Kozármislenyben is szerepelt, a mostani idényben pedig céljuk ismét kivívni az NB III-as tagságot.

A mi csapatunk a kiábrándító kezdést követően magára találni látszik a bajnokságban, de még közel sem dőlhet hátra a gárda.

Előzetesen logikus döntés lehetett a szakmai stáb és a  vezetőedző részéről, hogy ezen a mérkőzésen az eleddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok kerüljenek a kezdő csapatba.

Ilyen megközelítés alapján közel egy kezdő csapatra való játékos kerülhetett szóba a mérkőzést megelőzően.

Balogh Gábor az eddigi mérkőzések felén volt kezdő és fontos volna, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban.

Bucz Bence a DVSC-től került vissza hozzánk a nyáron és eddig még nem kapott lehetőséget, most gólt és gólokat várhat tőle a csapat.

Bussy Dávid az első három elvesztett mérkőzésen volt kezdő, és mint az egyik legképzettebb játékosa a keretnek, ez egy jó esély a bizonyításra.

Herceg Péter kapus poszton Tóth Csaba konkurenciája.

Horváth Tamás a legrégebbi játékosa a csapatnak, ebben a bajnokságban még nem játszott és most is kérdéses volt, hogy a munkából el tud-e szabadulni, nem tudott.

Illés Gábor nyáron érkezett és eddig a mérkőzések 50%-án volt a kezdőben.

Kovács Péter idén nyáron tért vissza hozzánk és még mindig igazi nyerő mentalitású játékos,  hosszútávon szükségünk van az ő óriási tapasztalatára.

Lukács Bence a felkészülés során sérülést szenvedett és a visszatérése óta nem sokat játszott, gól, gólok lövése várható tőle egy megyei I-es ellenféllel szemben.

Pap Zsolt bár már többször kapott rövid lehetőséget csereként a bajnokságban, az igazi áttöréshez ilyen feladatok jó szinten történő megoldása is szükséges.

Turcsik Tamás az utolsó két mérkőzésen került be a kezdő csapatba és a tendencia alapján a kezdőbe kívánkozik.

A mérkőzést megelőzően az egyértelmű volt, hogy a felsoroltak közül mindegy, kik kerülnek a kezdőbe és kikkel egészülnek majd ki, végeredményben a vezetőedző döntésétől függetlenül megfelelő erősségű csapattal vághattunk neki az ugyancsak jó erőkből álló Pécsváradiak elleni küzdelemnek.

Jó időben egy nagyon kellemes, barátságos ellenféllel szemben kicsit hiányzott a tartás a csapatból és legfőképpen a hátsó alakzatban. Sűrű hibákat vétettünk, melyeket követően egy kivételtől eltekintve sok gólhelyzetet elpuskázott az ellenfél. A kapott gól előtt Bussy vesztett labdát, majd az indítást követően Balogh és Pap asszisztált 15 méterre a labda átvételéhez és a góllövéshez. Az első félidő végéhez közeledve a félidő második támadása gólt ért a számunkra. Bucz lapos beadását Pap segítette 5 méterről a hálóba, így a félidő 1-1-es döntetlennel zárult.

A második félidőben kicsit rákapcsoltunk, előbb Bucz emelte át a kapust okosan, majd a beálló Nagy lőtt gólt, végül újra Pap volt eredményes, így sima 4-1-es győzelem lett a vége.

Összességében egy-két kivételtől eltekintve vélhetően lebecsültük az ellenfelet. Hárman különösen enerváltan, gyengén teljesítettek, egy egy jó megoldásra átlagosan 2 rossz jutott és sok beszéd is volt a pályán, de végeredményben tapasztalatszerzésnek jó volt és  örülünk a továbbjutásnak is.

A győzelmet nem kell megmagyarázni. 

Hajrá Újváros!

Varga László: Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, viszont a másodikban megéreztük 3 alapemberünk hiányát és elfogytunk erőben is. A vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, bár a gólkülönbséget kicsit túlzottnak tartom.

Jók: Krapecz, Takács, Bartal 

 

Gerliczki Máté: Azt kaptam a csapatomtól, amit vártam, nagyon szépen helytálltak a játékosaink. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a mutatott játékkal is.

Jók: Bucz, Pap, Herceg, Márton 

 

Legnézettebb cikkek

Legfrissebb hírek

U13-as torna Hajdúnánáson

Vasárnap Hajdúnánáson vendégszerepelt U13-as csapatunk. A torna eredetileg 12 csapatosnak indult, de csak tíz egyesület képviseltette magát.

A Haladás után az Előre ellen nem sikerült

Az év utolsó fellépése csapatunk számára ma, november 29-én 12 órától a Sportcentrum stadionjában a Magyar Kupa 8. fordulójában az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre csapata ellen volt. Egy évvel ezelőtt ezen a napon vesztette el Egyesületünk elnökét, Együd Andrást. A csapat tagjai karjukon fekete karszalaggal léptek pályára, fájó szívvel emlékezünk rá!

Az U19 begyűjtötte a három pontot a hétvégén

Az utánpótlás bajnokság őszi utolsó fordulójában a Debreceni EAC és a Balmazújváros együttesei ellen mérkőztek meg csapataink, a négy mérkőzésen egy győzelem született, ahol az U19-es Polonkai Dávid mesterhármast ért el.

Idegenben 3-3, bravúr és csalódás is picit

A bajnokság 16. fordulójában idegenben szerzett pontot csapatunk a Putnok otthonában.

Putnok FC - Termálfürdő FC Tiszaújváros 3:3 (2:1)

Hétvégi utánpótlás eredmények

Az elmúlt hétvégén hazai pályán fogadták utánpótlás csapataink a Hajdúböszörmény és a Karcag együtteseit. A négy mérkőzésen nem sikerült pontot szerezni.

Sovány vigasz, hogy nincs rossz csapatunk

A bajnokság 15. fordulójában idegenben szenvedett vereséget csapatunk a Cigánd otthonában.

Cigánd SE - Termálfürdő FC Tiszaújváros 3:2 (1:0)

Hétvégi utánpótlás eredmények

Az elmúlt hétvégén a Cigánd és a Miskolc Népkert Volán együtteseivel mérkőztek meg utánpótlás csapataink, négy mérkőzésen 1 pontot szereztek.

2017. december 11. hétfő
Árpád
December 2017
hfő ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Tabella

 1. Monori SE 16 40
 2. Salgótarján 16 32
 3. ESMTK 14 30
 4. MTK II. 15 26
 5. Putnok FC 16 25
 6. Tiszafüredi VSE 16 23
7. Nyírbátori FC 16 21
 8. Füzesgyarmati SK 16 21
9. Jászberényi FC 16 21
 10. Cigánd SE 16 20
 11. FC Tiszaújváros 16 18
 12. Balassagyarmati VSE 16 17
 13. Gyöngyösi AK 16 17
 14. DVTK II. 15 15
15. DEAC 16 14
 16. Tállya KSE 16 13
 
 

Adószám:

18435517-2-05

Bankszámlaszám:

11734114-20078711